Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 mars, 2013 - 10:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Bergh slutar i ÅAB:s styrelse

Ålandsbankens styrelseordförande Kaj-Gustaf Bergh ställer inte upp för återval utan lämnar bankens styrelse i samband med bolagsstämman den 18 april. Beskedet kom i ett börsmeddelande från bolaget. Varför Kaj-Gustaf Bergh efter två år som styrelsemedlem och ett år som ordförande lämnar bankstyrelsen framgår inte av meddelandet. Vid bankens extrastämma nyligen föreslog han och styrelsen att åldergränsen för styrelsemedlemmar höjs, men det förslaget gick inte igenom. Bergh är själv inte i närheten av den gränsen, men beslutet på extrastämman betyder att styrelsemedlemmen Folke Husell enligt bolagsordningen inte är valbar eftersom han fyllt 67 år. Ålandsbankens nomineringskommitté föreslår att Nils Lampi, Christoffer Taxell och Dan-Erik Woivalin väljs in i styrelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »