Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 oktober, 2021 - 11:17Uppdaterad: fredag, 8 oktober, 2021 - 17:17

Även Brunström drar tillbaka sin ansökan

- Hela processen har gått märkligt till och jag är inte längre intresserad av tjänsten, den lapp som Katarina Donning fått i sin brevlåda blev den sista droppen. Det säger Erik Brunström, tidigare sökande till befattningen som stadsdirektör i Mariehamn.

Erik Brunström tar nu tillbaka sin ansökan, något som Katarina Donning också gjort.
Ålands Radio har gjort en rundringning till de som sökt stadsdirektörstjänsten med hemadress på Åland. Ingen förutom Katarina Donning har mottagit någon lapp eller liknande.

- Jag har bara fått två mail, ett från första september som säger att man vill komplettera ansökningarna med fler namn och ett igår som säger att vissa blivit kallade till intervju, säger Andreas Johansson som sökt tjänsten.
Peter Karlsson som också är en av de sökande säger att det inträffade är beklagligt men är fortsättningsvis intresserad av att bli stadsdirektör.
Emma Dahlén säger att hon inte har några problem med att man kompletterar rekryteringsbasen, men tycker att händelsen med lappen gör att processen förlorar i trovärdighet.
Ålands Radio har sökt Arne Selander utan att lyckas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »