• Huvudförhandlingar i Paf-rättegången blir det i januari.
Publicerad: torsdag, 14 september, 2017 - 11:00

Åtal bestrids i Paf-rättegång

De åtalade i rättegången om penningtvätt som inleddes i tingsrätten i tisdags bestrider åtalen.

Ålands Penningautomatförening, Paf, och förre vd:n Anders Ingves har bemött åtalen i skriftliga svaromål.

Enligt uppgifter i Ålandstidningen menar Ingves att han som vd inte var operativt inblandad i penningtvättsfrågor. Han påpekar bland annat också att pengarna till bokförarens spelkonto överfördes från ett bankkonto varför Paf inte hade anledning att misstänka att pengarna härrörde från brott.

Paf hänvisar bland annat till två anmälningar man gjort till CKP utan resultat varför man utgått ifrån att det inte fanns något misstänkt i bokförarens spelande. Paf anser att det inte finns lagliga förutsättningar att döma ut en samfundsbot men att om en sådan döms ut är 30.000 euro skäligt, inte 700.000 som statsåklagaren yrkat.

Som vi berättat tidigare är åtalet rubricerat grov penningtvätt, penningtvätt eller penningtvätt av oaktsamhet och huvudförhandlingar i rättegången hålls i januari.

Fler Nyheter

Ålandsvägens ombyggnad inleds nästa vecka

Den andra etappen av Ålandsvägens ombyggnad inleds den 24:e januari och beräknas vara slutförd den 22:a november. Idag undertecknades entreprenadavtalet.

333 har röstat

333 personer förhandsröstade i presidentvalet när förhandsröstningen drog i gång på postkontoren i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö i dag.

Polisens avgångsålder klubbad

Lagtinget beslöt slutgiltigt i dag att polisernas pensions- och avgångsålder höjs. Med rösterna 16-13 vann förslaget från landskapsregeringen.

Rosella fräschas upp

Flera nyheter är på gång på Viking Lines m/s Rosella som just nu ligger på dock i Tallinn.

Ömsen ångrar sig om markköp

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag tackar nej till att köpa den mark på Lotsberget som man hade tänkt bygga bostadshus på.

Haatainen vill tidigarelägga språkundervisning

Tuula Haatainen intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
- Finland måste även i fortsättningen garantera Ålands demilitarisering och det är mycket bra att Finland har fredsöarna Åland. Det menar socialdemokraternas presidentkandidat Tuula Haatainen.

Odins turlista ändras i dag

Tekniska problem drabbade m/s Odin i förmiddags och det påverkar turlistan.

Välbesökta invånarmöten i Sund och Finström

Invånarmötena om kommunsammanslagning av Finström, Geta och Sund var relativt välbesökta då de hölls i Sund och Finström i går.

Poliserna träffade LR

I dag har landskapsregeringen och poliserna träffats för att diskutera pensionsfrågan.