Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 24 juni, 2018 - 19:26
  • Midsommarhelgen har varit arbetsdryg för polisen. Foto: Ida Jansson.

Arbetsdryg midsommar för polisen

Midsommarhelgen har varit arbetsdryg för polisen. 

Under midsommaraftonen greps fyra personer – två på en hemmafest där de blivit ostyriga, en som började känna på bildörrar efter att hen blivit avvisad från en krog i Mariehamn och en i Mariehamn för brott och störande beteende. Två av dessa delgavs dessutom böter för motstånd mot tjänsteman.

Under natten inträffade en misshandel i en privat bostad, den misstänkte greps och polisen utreder nu fallet. Polisen påträffade också en bil som visade sig vara tagen ut trafik och föraren visade positivt på narkotika. På morgontimmarna kallades polisen till en skärgårdskommun där en festdeltagare sprungit ut och inte kunde påträffas. Polisen kunde efter lite spårning påträffa personen och återföra hen till platsen.

Under midsommardagen blåste en förare 0,49 milligram per liter och är misstänkt för grovt rattfylleri. I Lemland stoppades ett fordon som framfördes i 127 kilometer i timmen på en 90-väg. En anmälan upprättades och förarens körrätt drogs in.

Under kvällen och natten greps två personer för störande beteende och fick tillbringa natten på polisstationen. Det var också bråk mellan två parter och den ena greps misstänkt för misshandel. Ett utskänkningsställe meddelade att två minderåriga försökte ta sig in med andras legitimation och polisen såg till att legitimationerna återbördades till de rätta ägarna. En rådjurskollision inträffade i Hammarland där djuret avled. En anmälan kom om en personbil som framfördes vingligt, föraren blåste 0,74 milligram per liter och ärendet utreds som grovt rattfylleri. 

Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »