Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 november, 2021 - 05:57Uppdaterad: tisdag, 2 november, 2021 - 08:13
  • Finansminister Roger Höglund, tullens generaldirektör Hannu Mäkinen och vicelantråd Harry Jansson. Foto: Privat

Arbetet med förenklad skattegräns inlett

I går måndag hölls ett första möte mellan landskapsregeringen, tullen och företrädare för det åländska näringslivet för att hitta en lösning på problematiken kring skattegränsen.

Under mötet uttryckte tullens företrädare sin beredskap att inom ramen för vad EU-rätten och annan lagsstiftning tillåter, medverka till möjliga förenklingar. Men tullen önskar att arbetet sker inom ramen för den av landskapsregeringen begärda gemensamma arbetsgruppen.

- Skattegränsfrågan är så pass komplicerad att det enbart i ett samspel med finansministeriet, skatteförvaltningen, tullen och representanter för åländskt näringsliv och landskapsregeringen, är möjligt att ta ett helhetsgrepp om vad de olika förslagen till förenklingar kan leda till, säger finansminister Roger Höglund i ett pressmeddelande.

På fredag ska Roger Höglund träffa sin kollega i Helsingfors, Annika Saarikko, och då är förhoppningen från åländsk sida att det blir ett beslut om den gemensamma arbetsgruppen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »