Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 maj, 2021 - 05:51Uppdaterad: tisdag, 11 maj, 2021 - 06:30

Ännu oklart kring Ålands exitstrategi

Det är ännu oklart vilka lättnader av restriktioner som kommer ske när det kommer till Ålands exitstrategi.

I förra veckan ändrades reglerna för offentliga tillställningar och man har begärt att statsrådet ska luckra upp reglerna kring restaurangerna.
Lantrådet Veronica Thörnroos säger att man på måndag nästa vecka kommer att ha ett möte mellan Ålands hälso- och sjukvård, utbildnings- och kulturavdelningen och social- och hälsovårdsavdelningen.
- De har fått frågan från landskapsregeringen hur de ser på den kommande exiten. På tisdag är det en längre överläggning inbokad i landskapsregeringen för att ta ställning om fortsättning och på torsdag nästa vecka kommer vi fatta beslut, säger lantrådet Veronica Thörnroos.
Vad det är man ska diskutera under mötena vill inte lantrådet gå närmare in på.

- Det är bäst att de sjukvårdskunniga och utbildningsavdelningen får komma med sitt förslag till LR på tisdag. Sen på torsdag tar vi beslutet, säger lantrådet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »