• Parterna i Hassellängantvisten har förlikningsförhandlat i tingsrättens lokaler men ännu inte nått en lösning. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: lördag, 13 januari, 2018 - 08:22, uppdaterad: måndag, 15 januari, 2018 - 17:04

Ännu ingen Hassellänganförlikning

Parterna i Hassellängan har fortfarande inte kommit fram till någon förlikning. Det berättar jurist Bert Häggblom, som företräder en av köparna i tvisten.

- Alla parter jobbar fortsatt för en lösning, men vi har inte kunnat nå något gemensamt beslut än, säger han.

Hur länge det ännu kommer ta innan man kan gå vidare i frågan kan han inte svara på.

Bakgrunden till de komplicerade rättsförhandlingarna är bland annat sex köpare som stämt byggherren för att man inte fått sina aktiebrev och därmed kontroll över bolaget. Och byggherren anklagar köparna för att ha vistats olovligen på byggplatsen, kontaktat leverantörer direkt och plockat om låsen trots att ibruktagningssyn av lägenheterna inte var gjord.

Fler Nyheter

Begränsningar i trafiken måndag-tisdag

Det kommer att bli en del lokala trafikbegränsningar på måndag och tisdag på grund av inspektion av broar. På måndag klockan 9 inleds inspektion av...

Ålands golfklubb fick rätt i tingsrätten

Målet rörande en tidigare anställd vid Ålands golfklubb som hävdade att han blivit osakligt uppsagd förkastades idag i tingsrätten.

Utgrävningar ska ge svar på vägdragning

Daniel Anderberg och Björn Ekblom intervjuas:
För första gången på 150 år ser gamla Bomarsundsbyggnationer från 1850-talet ljuset igen. Orsaken är en planerad gång- och cykelbana som ska gå bredvid den befintliga vägen genom fästningen.

Nya ägare för HåWe-bil AB

HåWe-bil AB har köpts upp av företaget Faweto Invest AB. Bakom den nya ägaren står Christian Westergård, son till HåWe-bils grundare, VD Niclas...

Anna Häger ny ordförande för Ålands Natur & Miljö

Anna Häger intervjuad av Hans Persson-Bru
Anna Häger valdes igår till ny ordförande för Ålands Natur & Miljö.

Varuboden köper Jomalabutikens tomt

Varuboden på Åland har köpt tomten där butiken i Sviby, Jomala är belägen.

Tveksam till folkomröstning om s-lagen

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Sara Lindroos
Lantrådet Katrin Sjögren tror det skulle bli mycket svårt att folkomrösta om resultatet från förhandlingarna om självstyrelselagen.

Ny webbplats för skolpersonal

Tony Asumaa och Carola Eklund intervjuas av Marika Kvarnström
I dag lanserar landskapets utbildningsavdelning webbplatsen ”Skolresurs på Åland”. Tanken är att lärare lättare ska hitta information om till exempel läroplanen, forskning inom olika områden, styrdokument och tips på fortbildningar.

Eckerö bildar ett äldreråd

Eckerö kommun ska bilda ett äldreråd för att ge pensionärer och funktionsnedsatta en större möjlighet att påverka vardagen. Kommunfullmäktige beslutade igår att bilda äldrerådet efter en förfrågan från Eckerö pensionärsförening