Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 mars, 2021 - 16:47Uppdaterad: fredag, 26 mars, 2021 - 17:28
  • Tora Woivalin och Knut Lönnroth. Foto: Rasmus Olin

Alla kan vara vaccinerade inom juni

Alla ålänningar som fyllt 16 år och som vill vaccineras mot covid-19 kan ha fått sin första dos till sommaren.

- Fördelningen av vaccin har inte alltid gått som det ska, det har kommit mindre mängder än tänkt. Dessutom allt det här med Astra Zenecas vaccin; kan vi alls använda det utanför de äldre? Men det jag fått veta om leveranserna till Finland får mig att tro att vi vaccinerat Ålands befolkning med dos ett inom juni månad, säger smittskyddsläkare Tora Woivalin.

Hon medverkade i en frågetimme hos Ålands radio i dag tillsammans med landskapsläkare Knut Lönnroth. Bland annat kunde de ge ett positivt besked till den äldre riskgruppen som fått sin första dos och som längtar efter att träffa sina barnbarn.
- Efter en dos och två veckor har man ett bra skydd. Vore det mina barnbarn skulle det vara rimligt att man kan träffa dem, säger Tora Woivalin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »