Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 december, 2018 - 06:16
  • Jessy Eckerman, ordf infrastrukturnämnden och infrastrukturdirektör Kai Söderlund vid Ålandsvägens nyöppning. Arkivfoto

Ålandsvägen rörde upp känslorna

Det blev ett långt och bitvis hätskt stadsfullmäktigemöte igår kväll när ombyggnaden av Ålandsvägens etapp ett skulle avhandlas.

Men det var när debatten kom in på den dumpade tjärasfalten, som Nya Åland rapporterade om i måndags, som debatten gick över styr.

"Du kan inte stå och ljuga". "Nu får jag säga som ungdomarna, nu får du för fan ge dig", var två exempel som kunde höras från talarstolen. Det fanns även förvåning att gårdagens debatt ens kunde pågå i Mariehamns stads stadsfullmäktige.

Ärendet bordlades till nästa möte som hålls i januari och det gjorde stadsdirektör Barbara Heinonen besviken.

- Det är inte rättvist mot alla i salen och alla tjänstemän att först hålla drygt tre timmars debatt och sen bordlägga ärendet, det borde ju föreslås i början av ärendet, sade Heinonen sent igårkväll och fortsatte, nu händer ju ingenting med ärendet till nästa möte och i värsta fall debatterar vi det igen nästa gång.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »