Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 april, 2013 - 12:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Åländska skogar scannas

En effektivare planering av det åländska skogsbruket blir det med ett nytt treårigt projekt i samarbete med Skogsbrukets utvecklingscentral, Tapio, i riket. Landskapsregeringen har tecknat ett avtal med Tapio som ska laserscanna och flygfotografera de åländska skogarna till en kostnad av 190.000 euro. Målet är att få en bas med skogsdata som ger underlag för planering och utveckling av det privata skogsbruket i landskapet. Databasen ska kunna användas till avverknings- och skötselplanering, skogscertifiering, rådgivning och tillsyn. Med den moderna kartläggningen av skogarna ska skogsägarna slippa dyra och tidskrävande mätningar i fält. Materialet ska också kunna användas inom vattenvård, naturvård och infrastruktur. Projektet med skogsinventeringen inleds i år och avslutas år 2015.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »