Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 juli, 2018 - 15:42Uppdaterad: torsdag, 5 juli, 2018 - 15:43
  • Flera gästhamnar är oroliga för att det ska bli vattenbrist senare i sommaren, och vissa har redan vidtagit åtgärder.

Åländska gästhamnar befarar vattenbrist i sommar

Flera gästhamnar i den åländska skärgården befarar vattenbrist senare i sommar. Detta på grund av att sommaren var så tidig och varm.

Viktoria Näverborn på Sottunga gästhamn säger till Ålands Radio att man redan vidtagit vissa åtgärder i hamnen för att undvika vattenbrist längre fram. Till exempel har automatduschar tagits i bruk där man måste betala per dusch. I hopp om att spara vatten är vattenpåfyllningen för båtar i gästhamnen placerad så att gästerna måste flytta sina båtar för att komma åt vattnet.

Desiree Johansson på Kumlinge gästhamn säger att vattenbrist inte är ett problem just nu men att hon oroar sig över hur det kommer att se ut med vattenmängden senare i sommar.

Natalie Björk på gästhamnen i Karlby, Kökar säger att vattenbrist redan är ett problem i den finska skärgården och att man lider av detta till exempel på Utö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »