Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 december, 2016 - 14:30Uppdaterad: tisdag, 20 december, 2016 - 16:06
  • Åländsk centers ordförande Jörgen Pettersson menar att rikscentern ser till majoriteten i landet.

Åländs center om kritiserad riksregering

Den centerledda regeringen i Helsingfors har fått mycket kritik av åländska politiker för uteblivet vindkraftstöd, nytt båtregister och sotereformen.

Också oppositionspartierna i riket, statsvetare och även justitiekanslern har varit hårda i sin kritik mot hur riksregeringen skött frågor som gällt lagberedning och det svenska språket. Frågan är hur Åländsk center ser på det som händer i riket?

-Jag tycker absolut inte om att man går emot det svenska i Finland, säger partiordförande Jörgen Pettersson. Han menar att Finland byggt en för stark välfärdsstat som man egentligen inte har råd med och när man då tvingas göra någonting väljer krass dagspolitik och ser till dom som är flest.

Pettersson påpekar att de två centerpartierna, även om de har gemensam grundideologi, har olika framtoning och att den finländska centern är ett regeringsparti som tvingas till kompromisser.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »