Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 2 oktober, 2021 - 11:00Uppdaterad: lördag, 2 oktober, 2021 - 11:00

ÅHS styrelse oenig om verksamhetsplan

Ålands hälso- och sjukvårds styrelse (ÅHS) var oeniga då de behandlade ÅHS verksamhetsplan för nästa år vid ett möte tidigare i veckan.

 

Hållbart initiativs styrelseledamot Erica Scott, understödd av Socialdemokraternas Ulf Weman, ville ha med en skrivelse om att ÅHS inom tre år ska ha kartlagt verksamhetens ”hållbarhetsutmaningar i förhållande till hållbarhetsprinciperna”. Den övriga styrelsen röstade dock ned förslaget.

- Jag menar att det skulle ha varit lite av ett slag i luften eftersom det inte finns några resurser eller tjänster inrättade för det. Enda sättet som det skulle ha kunnat bli något av det var om vi drog ned på något annat ställe i organisationen och det ville vi i majoriteten inte göra, kommenterar ÅHS styrelseordförande Wille Valve (MSÅ).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »