Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 oktober, 2019 - 11:35Uppdaterad: onsdag, 16 oktober, 2019 - 15:30
  • ÅFD avslår ett besvär som handlar om ett anbud för en ombyggnad av en del av Storagatan. Foto Bengt Hannus

ÅFD avslår besvär om ombyggnad av Storagatan

Ålands förvaltningsdomstol ÅFD avslår ett besvär om en del av ombyggnaden av Storagatan i Mariehamn.

Det var år 2016 som infrastrukturnämnden antog ett anbud från Ålands Schakt för ombyggnad av Storagatan mellan Torggatan och Strandgatan, något som Karlssons schakt lämnade in besvär om. ÅFD anser inte att infrastrukturnämndens beslut att anlita Ålands schakt äventyrat en lika behandling av intressenterna eller att det är lagstridigt. Grunderna för rättelseyrkandet var att Ålands Schakt inte angivit vem som ska vara ansvarig arbetsledare och att bolaget bifogat ett handelsregisterutdrag som är äldre än vad som efterfrågats. ÅFD menar att bristerna inte är av sådan art att de äventyrar jämförbarheten mellan de inlämnade anbuden.

-Beslutet är en bekräftelse på att staden även i denna upphandling följt de regelverk som finns och hanterat frågan korrekt, säger infrastrukturdirektör Kai Söderlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »