Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 juni, 2013 - 12:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

ÅCA vill ha dialog om jordbruksstödet

Det blir ingen bojkott av resan till Almedalen i Visby på Gotland. Styrelsen för Ålands centralandelslag, ÅCA, har beslutat att föra en dialog med landskapsregeringen istället för konfrontation. - Vi hoppas ännu på att de ändrar sig och höjer ramen för jordbruksstödet, säger styrelsens ordförande Trygve Sundblom. Flera av medlemmarna och leverantörerna bland mjölkbönderna har höjt rösten för en bojkott av almedalsresan, som kommit till på initiativ av näringsminister Fredrik Karlström. Vid en presskonferens på Strömsängarna i Finström i dag, mitt i en skock med 20 kvigor, hävdade ÅCA:s ledning att det inte finns något alternativ för landskapsregeringen än att höja på jordbruksstödet om man vill behålla den goda utvecklingen när det gäller förädlingen av mjölkprodukter på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »