• Tingsrätten dömde en man som misshandlat en kvinna i hennes hem till villkorligt fängelse. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: fredag, 9 november, 2018 - 15:43

32-åring döms för misshandel

En 32-årig man döms för att ha misshandlat en kvinna i hennes hem. Han döms också för hemfridsbrott eftersom han inte lämnat bostaden då kvinnan bett honom om det.

Mannen nekade till brott men medgav att han hade varit på platsen. Tingsrätten anser att kvinnans berättelse varit trovärdig och konsekvent, medan mannen däremot ändrat den berättelse han gav i förundersökningen. Tingsrätten har också hört en granne som vittnat om att hon hört dunsar och desperata skrik, varpå hon ringt på hos kvinnan som varit chockad och bett om hjälp.

Tingsrätten ser kvinnans och vittnets berättelser samt ett läkarutlåtande som bevis för att misshandeln och hemfridsbrottet ägt rum. Däremot förkastar man åtalet om frihetsberövande eftersom kvinnan hade kunnat öppna dörren då grannen ringde på.

Mannen får 75 dagar villkorligt fängelse och han ska betala 4290 euro åt kvinnan för sveda och värk, lidande och rättegångskostnader. Han ska också betala en brottsofferavgift till staten på 80 euro.

Fler Nyheter

Sopbränder utreds av polisen

Tre sopkärl brann i ett soprum vid tre olika tidpunkter i Mariehamn under morgonen. Polisen utreder bränderna.

Språkproblem för mäklarexamen

Landskapsregeringen bör se till att handboken för fastighetsmäklarexamen blir översatt till svenska. Det sade lag- och kulturutskottets ordförande Harry Jansson (C) i lagtinget i går när lagen om fastighetsmärklarverksamheten debatterades.

Nya sotningsregler efterlyses

Lennart Johansson intervjuas av Owe Sjöblom och Frippe Granlund:
I riket kan sotningstjänster numera utföras fritt av de som är behöriga för den typen av arbete.

Två skadades i rulltrappan i Kapellskär

Två personer skadades allvarligt i rulltrappan i färjterminalen i Kapellskär. Händelsen inträffade för ungefär en månad sedan i samband med m/s Rosellas anlöp till hamnen, men har inte uppmärksammats förrän nu.

Kulturdelegationen återkräver stöd från ÅBF

Krister Norrgrann intervjuas av Nina Eriksén:
Ålands bildningsförbund, ÅBF, krävs på 77.000 euro för verksamhetsstöd som kulturdelegationen betalat ut.

Misstänkt sexualbrott på färja

Under lördagsmorgonen mottog den åländska polisen en anmälan om sexualbrott på en passagerarfärja.

Två fortkörare bötfälldes

Polisen bötfällde i går två fortkörare.

Het debatt i lagtinget om Ålands 10 miljoner

Vice lantråd Camilla Gunell och oppositionens Harry Jansson
Blir det tio miljoner eller inte? Den frågan ställdes många gånger av oppositionen när ändringen av självstyrelselagen debatterades i lagtinget.

Snabbuss mellan Godby och Mariehamn kan bli verklighet

Röde orms vd Uffe Grüssner
Ålandsbussen ab, ett dotterbolag till bussbolaget Röde orm ab, ansöker om att få starta en ny busslinje mellan Mariehamn och Godby.