• Tingsrätten dömde en man som misshandlat en kvinna i hennes hem till villkorligt fängelse. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: fredag, 9 november, 2018 - 15:43

32-åring döms för misshandel

En 32-årig man döms för att ha misshandlat en kvinna i hennes hem. Han döms också för hemfridsbrott eftersom han inte lämnat bostaden då kvinnan bett honom om det.

Mannen nekade till brott men medgav att han hade varit på platsen. Tingsrätten anser att kvinnans berättelse varit trovärdig och konsekvent, medan mannen däremot ändrat den berättelse han gav i förundersökningen. Tingsrätten har också hört en granne som vittnat om att hon hört dunsar och desperata skrik, varpå hon ringt på hos kvinnan som varit chockad och bett om hjälp.

Tingsrätten ser kvinnans och vittnets berättelser samt ett läkarutlåtande som bevis för att misshandeln och hemfridsbrottet ägt rum. Däremot förkastar man åtalet om frihetsberövande eftersom kvinnan hade kunnat öppna dörren då grannen ringde på.

Mannen får 75 dagar villkorligt fängelse och han ska betala 4290 euro åt kvinnan för sveda och värk, lidande och rättegångskostnader. Han ska också betala en brottsofferavgift till staten på 80 euro.

Fler Nyheter

Schütten ny ordförande i Sund

Kommunfullmäktige i Sund har valt Erik Schütten till ny ordförande för kommunstyrelsen efter att Bengt Hagström begärt att bli entledigad från uppdraget.

Åland genomfart för narkotika

Rasmus Friman på sjöbevakningen:
Åland fungerar som en transitpunkt i trafiken av narkotika mellan Sverige, Finland och Baltikum. Det säger Rasmus Friman på sjöbevakningen, stationerad i Nagu, som tidigare jobbat som kommissarie hos polisen på Åland.

ÅM i beachvolley spelades i helgen

Idag söndag spelades åländska mästerskapen i beachvolley och totalt var det sju lag med, tre damlag och fyra herrlag.

ÅM i lättbåtar hölls i helgen

I helgen seglades åländska mästerskapen i lättbåtar på Slemmern och det var fyra klasser som det tävlades i och totalt var 24 seglare med.

Zetterström är nordisk mästare

Nordiska mästaren Ida Zetterström
Ida Zetterström är nordisk mästare i Super Street Bike, det stod klart efter att hon slutade tvåa i den sista deltävlingen som körde i Tierp i helgen.

IFK upp på sjätte plats

Tränaren Peter Lundberg ger sina tankar efter matchen och berättar om manfallet inför sista omgången
Efter den nästsista matchen i grundserien tog IFK Mariehamn klivet upp på den övre halvan av tabellen. Det efter att dom besegrade SJK med 1-0 inför 1.208 personer i hemmapubliken.

Motstånd mot polis och ordningsvakter

När en person skulle avvisas från en nattklubb i Mariehamn den senaste natten så gjorde han så kraftigt motstånd så att han nu är misstänkt våldsamt motstånd mot tjänsteman och motstånd mot polisen.

Andra deltävlingen i ÅM i folkrace avgjord

I lördags avgjordes den andra deltvälingen i ÅM i folkrace.

Unikt kartfynd över Lövö

Antikvarie Pia Sjöberg och landskapsarkivarie Åke Söderlund;
Ett unikt fynd i form av en samtida karta över området på Vårdö där Lövökongressen ägde rum under åren 1718 och 1719 har upptäckts i Ryska statens...