• Tingsrätten dömde en man som misshandlat en kvinna i hennes hem till villkorligt fängelse. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: fredag, 9 november, 2018 - 15:43

32-åring döms för misshandel

En 32-årig man döms för att ha misshandlat en kvinna i hennes hem. Han döms också för hemfridsbrott eftersom han inte lämnat bostaden då kvinnan bett honom om det.

Mannen nekade till brott men medgav att han hade varit på platsen. Tingsrätten anser att kvinnans berättelse varit trovärdig och konsekvent, medan mannen däremot ändrat den berättelse han gav i förundersökningen. Tingsrätten har också hört en granne som vittnat om att hon hört dunsar och desperata skrik, varpå hon ringt på hos kvinnan som varit chockad och bett om hjälp.

Tingsrätten ser kvinnans och vittnets berättelser samt ett läkarutlåtande som bevis för att misshandeln och hemfridsbrottet ägt rum. Däremot förkastar man åtalet om frihetsberövande eftersom kvinnan hade kunnat öppna dörren då grannen ringde på.

Mannen får 75 dagar villkorligt fängelse och han ska betala 4290 euro åt kvinnan för sveda och värk, lidande och rättegångskostnader. Han ska också betala en brottsofferavgift till staten på 80 euro.

Fler Nyheter

Peter Hellgren ny vd-ersättare vid Viking line

Vice vd Peter Hellgren blir vd-ersättare vid Viking line istället för Andreas Remmer , som lämnat bolaget. Det skriver Viking line i ett...

Finström sänker skatten

Finströms kommun sänker inkomskatten med 0,50 procentenheter till 18,50 procent, det beslutade kommunfullmäktige igår.

Brist på praktikplatser stoppar sotarutbildning

Det blir ingen sotarutbildning vid Ålands yrkesgymnasium. Redan 2016 initierade landskapsregeringen en utredning vid Ålands yrkesgymnasium hur en sotarutbildning skulle ordnas. Något som man nu avskriver.

Centrumplanen är klar

Centrumplanen är klar, intervju med Sirkka Wegelius
Fler bostäder och affärslokaler, en strandboulevard i stället för Österleden samt ett parkeringshus ovanpå Select. Det är några av punkterna i Stadsarkitekt Sirkka Wegelius förslag till delgeneralplan för centrum.

Föglö kommun stöder tunnel

Föglös kommunfullmäktige uttrycker stöd för en tunnel, det beslutades i fullmäktige igår.

Sju anbud på vägstation

Sju anbud har inkommit på Godby vägstation som Landskapet bjudit ut till försäljning via mäklare.

Påpekanden om gc-väg

Det har inkommit påpekanden till landskapsregeringen när det gäller det pågående bygget av en gång- och cykelbana mellan Mariehamn och Berghamn i Eckerö.

Extra färjturer till kommunmöte på Kumlinge

På söndag arrangeras ett öppet möte om kommunindelningsutredningen på Kumlinge. För att de som bor på Enklinge ska kunna delta har landskapsregeringen beslutat om extra färjturer med ms Rosala II.

ÅAB och S-banken samarbetar kring fonder

Ålandsbanken inleder ett samarbete med företaget FIM som förvaltar S-Bankens fonder. Som ett led i samarbetet fusionerar man bland annat fonderna FIM Global och Ålandsbanken premium 100.