• Tingsrätten dömde en man som misshandlat en kvinna i hennes hem till villkorligt fängelse. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: fredag, 9 november, 2018 - 15:43

32-åring döms för misshandel

En 32-årig man döms för att ha misshandlat en kvinna i hennes hem. Han döms också för hemfridsbrott eftersom han inte lämnat bostaden då kvinnan bett honom om det.

Mannen nekade till brott men medgav att han hade varit på platsen. Tingsrätten anser att kvinnans berättelse varit trovärdig och konsekvent, medan mannen däremot ändrat den berättelse han gav i förundersökningen. Tingsrätten har också hört en granne som vittnat om att hon hört dunsar och desperata skrik, varpå hon ringt på hos kvinnan som varit chockad och bett om hjälp.

Tingsrätten ser kvinnans och vittnets berättelser samt ett läkarutlåtande som bevis för att misshandeln och hemfridsbrottet ägt rum. Däremot förkastar man åtalet om frihetsberövande eftersom kvinnan hade kunnat öppna dörren då grannen ringde på.

Mannen får 75 dagar villkorligt fängelse och han ska betala 4290 euro åt kvinnan för sveda och värk, lidande och rättegångskostnader. Han ska också betala en brottsofferavgift till staten på 80 euro.

Fler Nyheter

Rumander om Snellmans avgång

Stefan Rumander intervjuas av Felix Quarnström:
ÅCA:s ordförande, Stefan Rumander, ville inte kommentera närmare vilka sakfrågor som Johannes Snellman och styrelsen tyckt olika om, eller vad som ligger bakom Snellmans beslut att avgå från vd-posten.

Odin kör extra med elmontörer

Extra turer med m/s Odin på tvärgående linjen sätts in i dag och på fredag.

Skördeskadekommissionen håller med Petri Carlsson

Annika Hollsten intervjuas av Felix Quarnström:
Skördeskadekommissionen har färdigställt det ersättningsförslag som, om det antas, avgör hur stöden till lantbruket efter sommarens torka kommer att se ut och fördelas.

Folder ska förtydliga för föräldrar med barn med särskilda behov

Katarina Halme-Wiklund intervjuas av Axel Eriksson:
En ny folder ska ge föräldrar tydligare information och resultera i mindre begreppsförvirring vad gäller skolans stöd för barn med särskilda behov.

Snellman lämnar ÅCA

Johannes Snellman om avgången
Ålandsmejeriet ÅCA:s vd Johannes Snellman har sagt upp sig. - Jag och styrelsen tycker olika i ett antal frågor, det är lite som ett parförhållande, man måste vara lyckliga tillsammans om det ska funka, säger Johannes Snellman.

Fler reste med m/s Eckerö

Antalet gäster som reste med Eckerö Linjen under 2018 var nästan 970.000, vilket är en ökning på 3,3 procent från året före. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Dagsböter för att ha ljugit för polisen

En åländsk 23-årig man har dömts till 45 dagsböter om vardera sex euro för att ha ljugit för polisen under ett förhör.

Högskolans rektor slutar

Utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) intervjuas av Fredrik Granlund:
Högskolan på Ålands rektor Jonas Waller har sagt upp sig, det bekräftar skolans kommunikationsavdelning.

Man åtalades för sexuellt antastande

En man åtalades i dag i tingsrätten för två fall av sexuellt antastande som ska ha ägt rum i Mariehamn under samma helg i februari 2017.