Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 september, 2021 - 17:29
  • Tomas Urvas och Dan Sundqvist. Foto: Johan Ågren, ÅRTV

14 organisationer önskar en sakligare flyktingdebatt

14 olika organisationer, bland annat Finlands Röda Kors Ålands distrikt, Regnbågsfyren och ABF står som undertecknare till ett upprop där de med bestörtning ser på den “osakliga, obehagliga och inhumana diskussion som just nu pågår på sociala medier, gällande flyktingar och flyktingmottagande.“

Organisationerna påpekar att alla har rätt till yttrandefrihet, men att det inte ska få ske på bekostnad av någon annan.
De uppmanar till en faktabaserad och hänsynsfull debatt då de anser att tonen i sociala medier innehåller kännetecken av hets mot folkgrupp, där påståenden som florerar kantas av desinformation om flyktingar, lagstiftning och mottagande.

- Vi hoppas att detta leder till en mer saklig debatt på sociala medier och att man inser att det är individer i stor nöd som ska behandlas med respekt, säger styrelseordförande Dan Sundqvist och verksamhetsledaren Tomas Urvas vid Röda Korset Ålands distrikt.

Samtliga organisationerna som har undertecknat är Finlands Röda Kors Ålands distrikt, Rädda Barnen på Åland, Ung Resurs/Boost, Folkhälsan på Åland, ABF, SKUNK, Ålands Fredsinstitut, Emmaus Åland, Regnbågsfyren, Ålands Ungdomsförbund, JHL avdelning 214, JHL avdelning 218, JHL avdelning 408, FOA-Å rf.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »