Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 20 oktober, 2024 - 09:12Uppdaterad: söndag, 20 oktober, 2024 - 09:12
  • Så här såg det ut i Esplanaden under Tall Ships Races i somras. Arkivfoto.

Matvagnar i Esplanaden kan bli sommartradition

I framtiden kommer matserveringsvagnar som i vanliga fall hyr plats på torget i Mariehamn att erbjudas platser i Esplanaden vid stora evenemang.

Det framgår i stadens utvärdering av de nya torgreglerna. I utvärderingen står det att det blev utmanande för staden att hitta plats åt matvagnarna i somras då torget behövde tömmas nio dagar före Rockoff, Genom att i framtiden flytta matvagnarna till Esplanaden blir Torggatan fri, permanenta näringsidkare störs inte och dekorationer som blomlådor behöver inte flyttas. Man tror också att besökare lockas till Esplanaden om den blir en tillfällig streetfoodplats.  

I utvärderingen skriver staden också att det är fyra matvagnar som hyrt åretruntplats på torget i år, men när utvärderingen gjordes i september hade två flyttats bort och två stod kvar men var stängda. Staden skriver att det finns indikationer på att försäljarna överskattat underlaget under lågsäsong och att hyran för platserna kan behöva diskuteras så att torget inte blir en uppställningsplats för stängda matvagnar.  

I utvärderingen framgår också att de allmänna toaletterna på torget är stängda och att det medför problem för besökarna och torghandlarna. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »