Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 oktober, 2024 - 07:31Uppdaterad: fredag, 18 oktober, 2024 - 10:02
  • Genrebild: Josh Dobson/Wikimedia Commons

Inga fel hittade i återkallade hundtuggben – tillverkaren: “Vi är mycket ledsna”

Livsmedelsverket har inte hittat några fel i de tuggben för hundar som återkallades i augusti.

Det var ben av märket “Hau Hau” från tillverkaren Prima pet premium som återkallades efter att hundar ska ha drabbats av grova panikattacker, tillbakadragenhet, famlande, nedsatt aptit och epileptiska anfall. Nu har livsmedelsverket gjort över 2 000 laboratorietester men inte lyckats hitta något fel. Tillverkaren har beslutat att ersätta kunders veterinärkostnader och har avslutat samarbetet med den kinesiska tillverkaren. 

– Vi har nu gjort allt vi kan för att försöka få reda på orsaken till hundarnas neurologiska symptom. Jag beklagar den misstänkta defekten och att vi inte lyckats få den bekräftad. Det har orsakat husdjursägare stor oro och osäkerhet, säger bolagets vd Timo Pärssinen i pressmeddelandet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »