Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 oktober, 2024 - 12:39Uppdaterad: måndag, 14 oktober, 2024 - 13:07

Olycksrisker och resurser ska kartläggas av räddningsmyndigheten

Ålands räddningsmyndighet ska på uppdrag av landskapsregeringen utarbeta en översiktsplan som anger de allmänna riktlinjerna för hur räddningsverksamheten i landskapet skall organiseras.

En budget på 30 000 euro har avsatts av landskapsregeringen och planen ska vara klar senast den 30 juni 2025.  

Planen ska innehålla en beskrivning över vilka materiella och personella resurser som står till räddningsväsendets förfogande, en övergripande beskrivning över olycksriskerna i landskapet och åtgärder för hur de ska minskas. Översiktsplanen ska även ange vilken beredskap som behövs för att snabbt och effektivt begränsa skador vid olyckor på människor, egendom och miljö. 

Ålands polismyndighet ska bistå i arbetet och ska även upprätta en gemensam lägescentral för landskapet i polishuset. Polismyndigheten får 20 000 euro för det och ska även skapa en arbetsgrupp med berörda myndigheter för att genomföra projektet med lägescentralen som ska vara i bruk senast den sista juni nästa år. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »