Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 oktober, 2023 - 09:41Uppdaterad: fredag, 6 oktober, 2023 - 13:22

Förhandsröstningen utanför Åland avslutad

Totalt 271 personer förhandsröstade vid allmänna förtidsröstningsställen utanför Åland, som avslutades igår, torsdag. 

Det var första gången som det ordnades förtidsröstning vid allmänna förtidsröstningsställen utanför Åland. Totalt har det funnits nio olika platser att förhandsrösta utanför Åland och flest personer röstade i Stockholm, 66 stycken, följt av Helsingfors och Uppsala som bägge hade 48 röstande. 

- Vi är nöjda. Det är ett betydande antal av väljarna bosatta utanför Åland som har valt att använda sig av den här nya möjligheten. Särskilt glädjande är det att många unga väljare letat sig till förtidsröstningsställena. Många har sagt att de uppskattat möjligheten, säger Rasmus Lindqvist, valsakkunnig vid landskapsregeringen. 

Igår, torsdag, förhandsröstade totalt 526 personer vilket innebär att 2 439 personer hittills har förhandsröstat till lagtingsvalet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »