Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 november, 2023 - 17:11Uppdaterad: måndag, 13 november, 2023 - 10:35
  • Siv Sandberg tror att det inte blir några problem att få ihop ett regeringsprogram för den nya landskapsregeringen. Foto: Fredrik Hitonen
  • Statsvetaren Siv Sandberg. Arkivbild.

”Partierna lite mjukare i kanten” - Siv Sandberg om regeringsbasen

Det är inte lika skarpa motsättningar i kommunfrågan nu som för fyra eller åtta år sedan. Det anser statsvetaren Siv Sandberg som säger att de närmanden som gjordes under valrörelsen mellan Liberalerna, Socialdemokraterna och Centern är en grogrund för att kunna komma vidare i frågan. 

-Partierna har blivit lite mjukare i kanten gällande kommunfrågan, det märktes under valrörelsen, säger hon. 

Siv Sandberg tror inte att det blir utmanande för de tre partierna att få ihop ett regeringsprogram. Utmaningen ligger i att genomföra den politik man formulerar.  
- Det kräver en sammanhållning i regeringsblocket, både i kabinetten men även att man får med sig sina lagtingsgrupper när man kommer så långt att förslag läggs fram och det ska bli lagstiftning och konkreta beslut, säger Siv Sandberg. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »