Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 augusti, 2023 - 16:54Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2023 - 10:46
  • Nina Fellman, Camilla Gunell, Susanne ”Kicki” Blomqvist, Ulf Weman, Jessy Eckerman, Henrik Löthman och Ingemar Johansson. Foto: Tomas Tornefjell.

Socialdemokraterna vill se en ny fossilfri färja per mandatperiod

En fortsatt utveckling av välfärdssektorn med en förstklassig sjukvård och omsorg för alla, en rättvis grön omställning för miljö och klimat samt modernisering, professionalisering och förbättring. Det är några av punkterna i socialdemokraternas valprogram som presenterades idag.

Programmets slogan, “Vårt Åland kan bättre”, syftar bland annat på att Socialdemokraterna anser att det har varit för svaga resultat under den mandatperiod som har gått, till exempel när det handlar om klimat- och miljöarbetet, självstyrelselagen samt kommunfrågan, säger Socialdemokraternas partiordförande Camilla Gunell.  

Lagtingsledamoten Jessy Eckerman lyfte fram vikten av att få slut på samhällets fossilberoende genom att förnya skärgårdsflottan med minst ett fossilfritt fartyg per mandatperiod.

– Vi vill också jobba för ett trafikverk eller rederibolag som kan sköta skärgårdstrafiken på lång sikt, så viktiga projekt kan fortsätta även om det tillsätts en ny landskapsregering, säger Jessy Eckerman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »