Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 januari, 2017 - 12:40Uppdaterad: måndag, 23 januari, 2017 - 16:55
  • Elisabeth Storfors, Tony Asumaa, Rainer Juslin och Andreas Wiklund informerade i dag om revideringen av grundskolelagen. Foto: Owe Sjöblom.

Grundskolelagen revideras

Arbetet med att revidera grundskolelagen pågår och målsättningen är att lagtinget ska få ärendet på sitt bord i september.

 I mitten av november förra året utnämndes fem sakkunniggrupper som tittar på olika områden inom skolan och de ska vara klara med sitt arbete till den sista maj.

- Efter att lagtinget debatterat meddelandet som kommer i höst så räknar vi med att komma med en lagframställning i maj 2018, säger utbildningsminister Tony Asumaa.
Den nya grundskolelagen ska börja gälla den 1 augusti 2019.
- Parallellt med arbetet med lagen så tittar vi på hur läroplanen ska se ut och det har gjorts flera revideringar av just läroplanen under alla år som den gällande lagen varit i kraft, säger Andreas Wiklund, överinspektör vid utbildningsbyrån.
Grundskolelagen utgör ramarna för hur skolan ska arbeta och läroplanen går mera in i detalj på vad eleverna ska lära sig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »