Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 november, 2022 - 15:14Uppdaterad: torsdag, 3 november, 2022 - 17:13
  • Gun-Mari Lindholm under sin tid som talman.

Gun-Mari Lindholm lämnar MSÅ

Gun-Mari Lindholm lämnar Moderat samling för Åland. Det skriver hon i ett pressmeddelande.

Orsaken är att hon inte längre delar syn eller värdegrund med partiledningen.

–Att föra politik är ett lagarbete där bredden av intressen och kompetenser är avgörande för att uppnå resultat. Jag har i dag inga uppdrag som är knutna till Moderat Samling så mitt ställningstagande får inga konsekvenser på det planet, skriver Gun-Mari Lindholm.

Lindholm fortsätter sina uppdrag i Kumlinge kommun.

–Att jag nu väljer att avsluta mitt medlemskap i Moderat Samling ska ses i ljuset av inkommande val. Jag har många hjärtefrågor som inom ramen för Moderat Samlings politik inte ryms med, bland annat skärgårdsfrågor, jämställdhet och en tydlig självstyrelsepolitik, skriver hon i pressmeddelandet.

Moderaternas partiordförande Wille Valve är överraskad.

–Jag har inte noterat någon politisk schism mellan henne och det övriga partiet. Jag har noterat att hon inte betalat medlemsavgiften, men inte har det funnits någon sakfråga där det har gnisslat i närtid, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »