Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 30 oktober, 2016 - 16:31Uppdaterad: söndag, 30 oktober, 2016 - 17:46
  • IFK-hockey föll tungt i helgen. Foto: Arkivfoto.

IFK-hockey kammade noll i helgen

Ishockey: Två tunga förluster på bortais i helgen – nu räknar IFK Mariehamns tränare Kenneth Westerback med att det blir spel i Fortsättningstrean efter att division 3 östra A spelats klart i november.

De fyra främsta lagen tar sig till Alltrean medan de fyra nedersta får spela vidare i en fortsättningsserie där chansen dock fortfarande finns att nå kvalspel till division 2.

Nästjumbon IFK Mariehamn har fortfarande en liten teoretisk möjlighet att bli bland de fyra främsta, men då krävs seger i de sex återstående matcherna samtidigt som övriga lags resultat måste gå Grönvitts väg.

Igår föll IFK med 2-6 mot Gimo och i dag blev det förlust med 5-8 mot Norrtälje. Emil Molander stod för två av IFK:s mål i dagens match och Jake Smith, Robin Englund och Niklas Westerback bidrog med ett mål vardera.

IFK-hockeys tränare Kenneth Westerback är besviken på att det nya spelsystemet med så kallad samarbetshockey inte fungerar över 60 minuter ännu.

- Det här nya systemet betyder laget före jaget och av någon konstig anledning är kulturen i Mariehamns hockey att ”jag ska göra massor med poäng, och sen bryr jag mig inte om vad laget får för poäng”. Där har vi en grej som krockar med mig. Jag har ingen förståelse för det, säger Westerback till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »