Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 29 oktober, 2016 - 21:31Uppdaterad: söndag, 30 oktober, 2016 - 23:21

Finskt rekord och SFI-guld till Lindell

Styrkelyft: SFI-guld och finskt klassrekord i marklyft. Stina Lindell imponerade stort i 63-kilosklassen i den klassiska styrkelyftstävlingen i SFI-mästerskapen i Hangö. 

Åländskan noterades för 152,5 kilo i knäböj, 78 kilo i bänkpress och som avslutning det finska rekordet i marklyft som skrevs till 180,5 kilo. Totalt gav det 411 vilket är elva kilo mer än hennes tidigare personbästa.

Det trots att hon lagt upp träningen med sikte på FM i klassiskt styrkelyft i Sotkamo den 8 december.

- Jag hade inte förväntat mig att det skulle gå så här bra. Jag har inte satsat så hårt på den här tävlingen. Det är mitt bästa resultat någonsin under mina två år, säger hon till Ålands Radio.

Klubbkamraten Hanna Tainio tog silvret i klassen med 300 kilo totalt.

Emil Sundberg vann SFI-guld i 120-kilosklassen som innehöll fyra deltagare. Totalt lyfte han 730 kilo, varav 307,5 kilo i marklyftet vilket var nytt personbästa.

Guld och SFI-rekord blev det också för ÅKK:s Jack Jansson då han som tävlingens lättaste lyftare på herrsidan var ensam i 59-kilosklassen.

Sebastian Eriksson slutade trea i 93-kilosklassen som kom efter personbästan i samtliga moment och därmed också totalen: 190 kilo i knäböj, 175 kilo i bänkpress, 225 kilo i marklyft gav sammanlagt 590 kilo.

Erika Gadzová var enda ÅKK:aren i tävlingen med utrustning där med hon med lyckat resultat ställde upp i 57-kilosklassen då hon tangerade sitt personbästa i knäböj med 130 kilo.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »