Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 14:49

Pettersson: ”En form av diktatorskap”

Det är en form av diktatorskap som inte klär det självstyrda landskapet Åland. Det säger centerns partiordförande Jörgen Pettersson i ett uttalande om landskapsregeringens beslut att avsätta Paf-ordföranden Jarl Danielsson.

Pettersson tycker att beslutet är olyckligt och att det riskerar att avskräcka andra kandidater från att ta sig an uppdrag i samhällets tjänst. Han menar att Danielsson gjort ett bra jobb för Paf och tycker det är orättvist och maktfullkomligt att fläta samman ett beslut i Vårdö kommunfullmäktige med förtroendet för Danielsson som Paf-ordförande.

- Landskapsregeringen gör sig till åsiktsdomare istället för samhällsutvecklare, menar Pettersson.

Jörgen Pettersson deltar i en debatt i Ålands Radio nu klockan 15.00. Ministrarna Mats Perämaa och Camilla Gunell samt Anders Eriksson från oppositionspartiet Ålands framtid medverkar också.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »