Publicerad: tisdag, 12 juli, 2022 - 21:08Uppdaterad: onsdag, 13 juli, 2022 - 08:11

Finland förlorade igen

Det blev förlust även i den andra gruppspelsmatchen i EM för Finland när Danmark kunde vinna med 1-0.

Efter en ganska händelsefattig första halvlek gjorde Danmark segermålet i den 72:a minuten när storstjärnan Pernille Harder nicka bollen i mål efter ett inlägg som först hade nickats i ribban och Harder tog hand om returen.

När Finland skulle jaga kvittering bytte förbundskapten Anna Signeul in en mittfältare istället för anfallaren Linda Sällström. Finland skapade ingenting förrän på stopptid. Det var AIK-anfallaren och tidigare Åland United-spelaren Jenny Danielsson som hade blivit inbytt i den 90:e minuten som fick på ett mäktigt långskott som den danska målvakten kunde rädda till hörna.

Åland Uniteds mittback Anna Westerlund spelade från start och det var hon som fick ge plats åt Jenny Danielsson i matchens slutskede.

Finland har nu alltså två raka förluster och chansen till avancemang från gruppen är borta. Eftersom Tyskland vann mot Spanien med 2-0 i den sena kvällsmatchen står det nu klart att Finland slutar sist i gruppen även om det skulle bli seger i den sista matchen mot just Tyskland på lördag.