Fotboll

Johansson stannar i Åland United

Fotboll: Emelie Johansson har förlängt med Åland United. Johansson med förflutet i AIK har gjort sammanlagt 50 tävlingsmatcher och 10 mål för Åland United och är nu redo för sin tredje säsong med klubben.

Aapo Mäenpää uttagen i U21-landslaget

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll: IFK Mariehamn Aapo Mäenpää är återigen uttagen i Finlands U21-landslag, denna gång för årets sista EM-kvalmatch borta mot Rumänien den 14:e...

Honka vann över IFK - säsongen över

Keaton Isaksson beskriver känslan i truppen efter missat Europaspel.
Fotboll: FC Honka vann med 1-0 över IFK Mariehamn (sammanlagt 3-1) i playoffmötet i Esbo. FC Honka knep den sista Europaplatsen. IFK Mariehamns säsong är nu över.

Dubbelt PK-35 i damernas liga 2020

Fotboll: Det står nu klart att det blir dubbelt PK-35 i damernas liga nästa säsong. IK Myran och PK35 Helsingfors möttes under lördagen i ett andra kvalmöte om den sista platsen till damernas liga. IK Myran får nu börja om i division 1 medan PK-35 Helsingfors gör PK-35 Vanda sällskap i damernas liga.

IFK vann på bortaplan mot HJK för första gången

Tränaren Peter Lundberg var stolt över sitt lag efter matchen:
Fotboll. IFK Mariehamn vann för första gången en bortamatch mot HJK i Helsingfors och är därmed vidare till final i playoffen till Europa League. Rick Ketting blev stor matchhjälte med sitt 2-1 mål i förlängningen.

Anni Miettunen ny i Åland United

Nyhetsnotisen i ljudformat:
22-åriga Anni Miettunen, som närmast kommer från Honka, har skrivit på för spel i Åland United nästa säsong i damernas liga. Huvudtränaren Samuel Fagerholm är mycket nöjd över att klubben kunnat värva Miettunen.

ÅU vann mot HJK

Anna Westerlund intervjuas:
Fotboll: Åland United vann mot HJK med 4-2 och har skaffat sig ett utmärkt grepp om bronset i damernas liga. Oavgjort räcker i den sista matchen mot TiPS.

IFK föll med 0-3 mot HJK

Tränaren Peter Lundberg var missnöjd efter förlusten mot HJK:
Fotboll. IFK Mariehamn förlorade med 0-3 mot HJK på bortaplan på lördagskvällen. - Vi är jättemissnöjda. Andra halvlek är inget bra, det blir pinsamt, säger tränaren Peter Lundberg.

Oavgjorda resultat för FCÅ och JIK

Notisen i ljudformat:
Fotboll. Både FC Åland och Jomala IK spelade oavgjort i lördagens matcher i division 3.

Sur förlust för ÅU mot JYPK

Anfallaren Isabella Mattsson om matchen:
Fotboll. - Det känns lite som vi hamnade i samma mönster som tidigare under säsongen, att vi är tillräckligt bra för att vinna men att vi ändå förlorar med 0-1. Så sade ÅU:s tränare Samuel Fagerholm efter lördagens snöpliga förlust mot JyPK hemma på WHA.

Adelina Engman missar EM-kvalet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll: Åländska Adelina Engman missar kommande EM-kval mot Albanien om två veckor. Detta sedan hon skadade sig i söndags i Chelseas ligamatch.

IFK föll – KuPS upp i topp

Daniel Sjölund och Peter Lundberg om matchen.
Fotboll: Ariel Ngueukam blev matchens enda målskytt när KuPS besegrade IFK Mariehamn med 1-0 på WHA i fotbollsligans mästerskapsserie. KuPS är därmed nya serieledare framför FC Inter som föll mot Ilves.

Sidor