Publicerad: lördag, 9 april, 2022 - 12:56Uppdaterad: lördag, 9 april, 2022 - 20:20
  • Adelina Engman hade ett bra läge att ge Finland ledningen. Foto: FBF

Finland kryssade mot Slovakien

Finland spelade oavgjort 1-1 borta mot Slovakien i VM-kvalet och satte sig själva i en lite mer bekymmersam situation för att nå de andra platsen i gruppen.

Tuija Hyyrynen gav Finland ledningen redan efter sex minuter och kvitteringen kom tio minuter senare. Efter det hade Finland flera chanser att återta ledningen och komma hem med tre poäng, men det blev inga fler mål i matchen.

Både Adelina Engman och Anna Westerlund spelade från start. Engman hade ett bra läge att ge Finland ledningen strax före paus, men hennes lobb nickades undan till hörna.

Finland är nu trea i gruppen med sju poäng, Irland är tvåa på samma poäng men med en match mindre spelad. Sverige leder gruppen med maximala 18 poäng. På tisdag spelar Finland nästa match och då kommer jumbon Georgien på besök till Helsingfors.