Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 februari, 2022 - 16:24Uppdaterad: tisdag, 15 februari, 2022 - 17:26

"Lagändringen får inte rinna ut i sanden"

- Jag upplever att dialogen varit ganska svag, särskilt vad berör de politiska förhandlingarna, säger Camilla Gunell (S) angående självstyrelselagsrevisionen.
 

- I september presenterade landskapsregeringen sina tretton kravpunkter, och vi har inte fått ett svar eller något bemötande från Helsingfors ännu. Coronahanteringen och Finlands välfärdsval har antagligen prioriterats högre, men ska vi få till stånd en självstyrelseslag den här mandatperioden är det dags nu, säger Camilla Gunell.

Hon menar att Åland har en del i att situationen ser ut som den gör, men att det därför är ännu viktigare att få igenom lagändringen.

- Det har varit hårda ord och klagomål från Åland till Helsingfors nu under två år, där vi inte har känt att vi har blivit hörda och inte fått material på svenska. Men till exempel i Ålandstidningens intervju med statsminister Sanna Marin ser man att det finns en stor välvilja gentemot Åland, och det är positivt. Det gynnsamma klimatet i Helsingfors just nu är viktigt, men vi måste kunna känna att vår Ålandsminister arbetar för oss, säger Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »