Publicerad: söndag, 13 februari, 2022 - 19:00Uppdaterad: tisdag, 15 februari, 2022 - 22:23

Åland United utklassade HJK T18

Åland United vann den tredje gruppspelsmatchen i finländska cupen när de besegrade HJK T18 med 8-1. Ett resultat som med stor sannolikhet innebär att man tar sig vidare till kvartsfinal som en av de bästa tvåorna.

Inför matchen behövdes målskillnaden öka med sju för att vara bland de bästa tvåorna efter gruppspelet. 1-0 placerade Riikka Lilja in i bortre krysset och petade in 2-0 på en retur efter bara några spelade minuter. Sanni Ojanen nickade in 3-0 på en hörna. Monica Hagström sköt en projektil utanför straffområdet som tog i ribbans underkant och in till 4-0. Efter det skruvade Monica Hagström in en hörna direkt till 5-0. Halvtimmen var inte spelad än, men 5-0 var ett resultat som räckte till halvtid. Jakten på de sju målen fick sig en törn då HJK T17 i början av andra halvlek blev tilldömda en straff.

Jakten på de sju målen fick sig en törn då HJK T17 i början av andra halvlek blev tilldömda en straff. Åland Uniteds Dominique Bond-Flasza hade gått för hårt in i en axel mot axel-duell enligt domaren. Boll gick åt vänster, ÅU-målvakten Matilda Nurmi till höger. Men HJK T18 gav en straffspark tillbaka i den 67:e matchminuten när en spelare misslyckades att rensa undan bollen och tog bollen med handen. Monica Hagström sköt in 6-1 högt åt vänster. Målvakten gick åt rätt håll men fick inte någon hand på bollen. ÅU fortsatte att jobba men lyckades inte få bollen i nät. Det dröjde till den 87:e matchminuten innan Kit Loferski nickade in ett inlägg och det behövs nu bara ett mål till för att säkra sin direktkvalificering i Finlands cup och Åland United flyttade upp fler spelare för att få det sista avgörande målet.

På tilläggstid blev Olivia Ulenius nedriven i straffområdets ytterkant och domaren pekade snabbt på straffpunkten. Monica Hagström steg fram och gjorde ingen i hemmapubliken besviken. Hon rullade in bollen nästan retsamt lugnt i målvaktens nedre högra hörn.

8-1 blev slutresultatet. De sju målen som behövdes i målskillnad gjordes. Det är ett resultat som med stor sannolikhet innebär att Åland United tar sig vidare ur gruppen till kvartsfinal.