Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 januari, 2022 - 06:20Uppdaterad: tisdag, 18 januari, 2022 - 07:59

Man dömd för våldtäkt på Grace

En 31-årig man från Norrköping har av Stockholms tingsrätt dömts för att ha våldtagit en kvinna i sin hytt ombord på Viking Grace i oktober förra året. Det rapporterar Expressen.

Expressen citerar domen där det går att läsa att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen uppsåtligen genom användande av våld genomfört samlag med kvinnan som inte deltog frivilligt.

Mannen döms till två års fängelse och 55.000 kronor i skadestånd.
Tingsrätten gick inte på åklagarens linje om att mannen otillbörligt utnyttjat att målsäganden på grund av berusning och allvarlig rädsla befunnit sig i en särskilt utsatt situation. Tingsrätten utvisade inte heller mannen, åklagaren hade yrkat att mannen som har utländskt medborgarskap skulle utvisas från Sverige med ett förbud att återvända på tio år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »