Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 januari, 2022 - 15:16Uppdaterad: tisdag, 11 januari, 2022 - 17:10
  • Järsö-Nåtö-borna vill ha samarbete med staden om äldreomsorgsplatser. Arkivbild.

Järsö-Nåtö vill samarbeta med stan om äldreboenden

Järsö-Nåtö vill, av geografiska skäl, samarbeta med Mariehamn om äldreboenden istället för med den egna kommunen Lemland.

I första hand vill man ta reda på om staden kan stå till tjänst med några ESB-platser, det vill säga platser med effektiverat serviceboende. Det förslaget lade Susanne Fagerström fram på det senaste fullmäktigemötet och till grund för förslaget hade hon en utredning som en arbetsgrupp tagit fram för äldreomsorgen på Järsö och Nåtö. Förslaget röstades igenom med siffrorna 9-6. Mot röstade liberalerna i fullmäktige, även den liberal som i arbetsgruppen var för ett samarbete med staden.

- Det främsta målet för äldreomsorgen är att de äldre så långt som möjligt ska kunna få den hjälp de behöver i sina hem, säger Susanne Fagerström.
Hon är heller inte främmande för att man ska kunna bygga någon form av äldreboende i privat regi på Järsö eller Nåtö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »