Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 januari, 2022 - 06:14Uppdaterad: tisdag, 4 januari, 2022 - 07:55

ÅAB i samarbete om vindkraft

Ålandsbanken vindkraft specialplaceringsfond och energibolaget Myrsky Energia Oy har ingått ett samarbetsavtal om ett gemensamt vindkraftsprojekt som går ut på att öka andelen finländskt ägande på den inhemska vindkraftmarknaden.

Både Myrsky och Ålandsbankens fond siktar på att vara långsiktiga ägare och elproducenter i de planerade vindkraftsprojekten. Myrsky det övergripande ansvaret över utveckling, entreprenad och drift av de nya vindkraftsparkerna. Ålandsbanken vindkraft specialplaceringsfond fungerar som investerare i projekten.

– Tanken med vår Vindkraftfond är att göra det möjligt både lokalt och för hela samhället att ta del av vindkraftsprojektens mervärde under hela deras livscykel, säger Juha Känkänen, investeringsdirektör för Ålandsbankens vindkraftsfond i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »