Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 december, 2021 - 13:48Uppdaterad: tisdag, 14 december, 2021 - 15:02
  • Upphandlingen Åda gjorde är i tingsrätten. Arkivbild.

Pedago yrkar på miljonbelopp av Åda

Pedago interaktiv Ab yrkar på att Åda Ab ska ersätta dem med 2,6 miljoner euro för utebliven vinst under 12 år.

Pedago yrkar även på 44.000 euro för sina kostnader i samband med Ådas upphandling av ett löne- och personal-administrationssystem. Det framkom i dag när huvudförhandlingen i tvisten mellan Åda och Pedago inleddes i Åland tingsrätt.

Bakgrunden är en upphandling som Åda inledde under 2016. Pedago drog sig ur upphandlingen eftersom man inte ansåg sig kunna uppfylla samtliga krav som ställdes av Åda. I juni 2018 skrevs ett tilläggsavtal mellan Åda och Abilita Ab, som vann upphandlingen. Pedago hävdar att det gjordes väsentliga ändringar i ramavtalet och att en ny upphandling i stället borde ha inletts. Pedagos uppfattning är att de skulle ha vunnit en ny upphandling. Under dagens huvudförhandling sade Pedagos advokat Patrik Lindfors att tilläggsavtalet innehöll betydande ändringar av villkoren, vilket ledde till en snedvridning av konkurrensen.

Åda bestrider alla Pedagos yrkanden. Huvudförhandlingarna fortsätter i morgon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »