Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 december, 2021 - 15:31Uppdaterad: måndag, 13 december, 2021 - 17:28
  • Pernilla Söderlund i talarstolen hade frågor om jämställdhet. Arkivbild.

Frågor om jämställdhetsarbetet i landskapet

- Det är vårt regeringsprogram som ligger till grund för den politik vi för. Jag vet att det finns enstaka ledamöter som kanske inte har en så stark samsyn i de här frågorna som majoriteten har, men det är regeringsprogrammet som ligger till grund för det fortsatta arbetet. Det sa lantrådet Veronica Thörnroos (C) på lagtingets frågestund tidigare i dag.

Frågan som ställdes var om jämställdhetsarbetet verkligen är något som prioriteras i regeringen. Frågeställare var liberalernas lagtingsledamot Pernilla Söderlund. Lantrådet Veronica Thörnroos (C) sa att hon tycker att jämställdhetsarbete prioriteras både i regering och lagting men att alla i salen inte är överens om vägen till målet. I följdfrågan berättade Pernilla Söderlund om en konferens hon deltagit i, i svenska riksdagen, om jämställda parlament.
- Vi konstaterade att Åland är en svart fläck på kartan, sa Söderlund.
- Jag noterar att lagtingsledamoten har tilläggsfrågorna färdigt skrivna, det gör ju att det är ganska ointressant vad jag svarar på frågorna, sa Veronica Thönroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »