Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 november, 2021 - 17:35Uppdaterad: tisdag, 2 november, 2021 - 17:35

Utkast visar minus för Lumparland för 2022

Ett utkast till budget för Lumparlands kommun för år 2022 visar ett underskott på nästan 380.000 euro.

Kommunstyrelsen tog del av utkastet vid sitt senaste möte men det slutgiltiga budgetförslaget kommer att behandlas vid ett senare tillfälle.

Fler elever i Kyrkby högstadieskola, kostnader för Oasen boende- och vårdcenter samt för träningsundervisning är några av anledningarna som nämns i protokollet till merkostnader för kommunen under nästa år jämfört med i år.

Kommundirektör Mattias Jansryd skriver i budgetutkastet att Kommunernas socialtjänst, en reform som trädde i kraft år 2021, har ökat kommunens kostnader med över 200.000 euro.

”Den ohemula kostnadsökningen går inte för kommunen att på egen hand parera utan det fordrar att landskapet på något sätt skjuter till medel till den kommunala sektorn på Åland”, skriver han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »