Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 oktober, 2021 - 07:47Uppdaterad: fredag, 1 oktober, 2021 - 09:24
  • Thomas Dahlgren (ÅLD) har lämnat ett besvär till förvaltningsdomstolen gällande ett fullmäktigemöte som ägde rum i augusti.

Besvär mot Kökars nya styrelse

Thomas Dahlgren (ÅLD) kräver att Kökars kommunfullmäktiges möte från den 18 augusti förklaras olagligt sammankallat och sammansatt vilket bland annat innebär att han vill att beslutet på mötet om utnämningen av en ny kommunstyrelse återkallas.

Det här skriver han i ett besvär till Ålands förvaltningsdomstol. Bland annat baserar han det på att kallelsen till fullmäktigemötet publicerats på ett nytt ställe på hemsidan jämfört med tidigare samt att mötet flyttats utan att datumet uppdaterats på ett ställe på hemsidan.

På mötesagendan fanns ett besvär gällande ett fullmäktigebeslut från juni och enligt Thomas Dahlgren fick ledamöterna ofullständiga handlingar i kallelsen gällande ärendet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »