Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 september, 2021 - 13:12Uppdaterad: torsdag, 30 september, 2021 - 17:30
  • Sammanlagt vårdas 81 personer på sjukhus på grund av covid-19 i Finland. Arkivfoto.

Mest ovaccinerade som får sjukhusvård

Merparten av dem som vårdas på sjukhus för covid-19 i Finland är ovaccinerade. 

Sammanlagt vårdas 81 personer på sjukhus. 56 av dem ligger på bäddavdelning och 25 på intensiven. Av hela Finlands befolkning har nu 69,7 procent fått båda doserna och på Åland har vi kommit längst med vaccinationerna. Här har vi 78 procent fullt vaccinerade. Allt det här framkom då THL i dag på förmiddagen höll sin veckovisa pressinformation om coronaläget i landet.

I riket ändrar direktiven för ansiktsskydd. De ska användas enligt det egna omdömet, särskilt där det är trångt och många människor och särskilt av dem som är ovaccinerade. På Åland finns för närvarande inte rekommendation om att bära ansiktsskydd.

Globalt sett minskar antalet nya coronafall, men i USA ökar fallen och i Europa har inga större förändringar skett den senaste tiden.

I Finland har man nu skiftat fokus i coronarapporteringen, från antal fall till antalet patienter samt vaccineringarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »