Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 september, 2021 - 06:14Uppdaterad: onsdag, 29 september, 2021 - 07:56

Rekordhög omsättning för försäljarna på skördefesten

Totalt 101.000 besök på Skördefesten och antalet unika besökare uppgick till 14.500 personer.

Nu har Skördefestens Vänner sammanställt siffrorna för årets skördefest och de visar att det är frågan om en ökning jämfört med fjolåret.

-Vi hade inte lika många besökare som rekordåret 2019, men ser däremot att man i genomsnitt har besökt fler gårdar per person. Många bussar har i år besökt oss, framförallt från Finland och Estland. Enligt våra deltagare har även svenskarna hittat hit igen efter förra året då restriktionerna såg annorlunda ut, säger verksamhetsledare Anita Lundin i ett pressmeddelande.

Sammanlagt uppgick den totala försäljningen hos deltagarna till 958.000 €. Årets omsättning bland försäljare har varit rekordhög och både den totala omsättningen och omsättningen i genomsnitt per försäljare är rekordnoteringar.

-Det är en utmaning är att få med lantbruksgårdar då det både är resurskrävande och svårt att hitta utrymme för både besökare och bilar. Antal lantbruksgårdar har minskat med åren och utmaningen är även att hitta en lönsam affärsidé för att öppna upp sin gård i tre dagar, säger Tony Asumaa, ordförande i Skördefestens Vänner r.f.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »