Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 juli, 2021 - 16:52Uppdaterad: torsdag, 1 juli, 2021 - 17:22
  • IFK:s styrelseordförande Dan Mikkola säger att klubben inte är nöjd med säsongsinledningen.

IFK:s styrelse inte nöjda med resultaten

IFK Mariehamns förlustsvit fortsätter efter att laget förlorade och gick mållösa för sjunde matchen i rad när man mötte SJK på onsdagen.

IFK:s styrelseordförande Dan Mikkola säger att säsongsinledningen inte är i enlighet med styrelsens målsättning om att vara ett lag på den övre tabellhalvan.

- Det vi presterat på fotbollsplanen, sju förluster och två vinster, är inte så bra som vi hoppats på, säger han.

I sociala medier har reaktioner väckts efter att Nya Ålands Ida Jansson intervjuat tränaren Lukas Syberyjski. Dan Mikkola säger att det är en intervju med en väldigt besviken tränare.

- Han har kanske inte varit så artig som han borde varit, säger Mikkola.

Dan Mikkola säger att många i supporterkretsar tycker det är självklart att det är en ny huvudtränare som behövs, men att det i hans värld inte nödvändigtvis är så enkelt. Mikkola säger att fotboll är ett komplicerat spel med många pusselbitar.

- Det finns många klubbar som bytt tränare mitt under säsongen utan att nödvändigtvis blivit särskilt mycket bättre för det, säger han.

IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson har valt att inte ställa upp på en intervju i nuläget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »