Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 oktober, 2024 - 17:42Uppdaterad: fredag, 18 oktober, 2024 - 17:42
  • Robin Sid och Adam Larsson. Foto: Johan Ågren, Ålands Radio

IFK har fullt fokus på sin match, trots att ligakvalsödet är utanför deras händer

IFK Mariehamns framtid i ligan avgörs i helgen när de möter AC Oulu på bortaplan. Poäng är ett måste för att undvika kvalspel, och laget behöver dessutom hjälp från andra matcher.

Med lika många poäng som FC Lahti, som möter nedflyttningsklara Ekenäs IF, behöver IFK ett bättre resultat än Lahti, som har en fördel med två mål bättre målskillnad. Trots detta har IFK:s spelare, Adam Larsson och Robin Sid, fullt fokus på sitt egen match.

– Vi kan bara påverka vår egen match, men känslan inför matchen är bra, säger Robin Sid.

Laget har tränat på naturgräs för att förbereda sig inför underlaget i Oulu, men taktiken förblir densamma. Spelarna betonar att de måste njuta av matchen och hålla fokus på det som händer på planen, inte vad som sker i Lahti.

– Det kan vara sista matchen på flera veckor, så det gäller att njuta av 90 minuter plus tillägg och ge allt, säger Adam Larsson.

Sista omgången drar igång på lördag klockan 14:00 och efter det vet man om det kommer krävas kvalspel för att hålla sig kvar i den finländska fotbollens finrum. Men de har inte sneglat neråt mot potentiella kvalmotståndare.

– Det är ju den här klyschan om att man tar en match i taget. Just nu är det inte ens säkert att vi blir inblandade i ett kval, så det är något man får ta efter matchen, säger Adam Larsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »