Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 mars, 2021 - 13:12Uppdaterad: onsdag, 31 mars, 2021 - 15:21

Utlänningar får hämta båtar

Det är tillsvidare möjligt att som utländsk medborgare hämta sin båt i Finland till ett schengenland enligt gränsbevakningen.

–Inresa för en person som reser in i landet via ett gränsövergångsställe under dess öppettid för att hämta sin båt som vinterförvarats i Finland räknas som nödvändig och grundad orsak till inresa, skriver de i ett pressmeddelande. Däremot får man inte vistas i landet för att till exempel utföra reparationsarbeten i flera dagar. Endast nödvändiga åtgärder som kopplas till själva transporten av båten är godkända.

–De som kommer till Finland för att hämta sina båtar ska bereda sig på att påvisa syftet med sin inresa med dokument som visas upp i samband med inresekontrollen. För att säkra en smidig gränsöverskridning lönar det sig att ha med sig dokument som visar att personen äger en båt som vinterförvaras i landet, skriver de.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »