Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 mars, 2021 - 16:19Uppdaterad: onsdag, 10 mars, 2021 - 17:23
  • Nu ska problemen i styrelserummet lösas. Arkivbild.

Åtgärdsplan ska lösa ÅMHM-bråket

-Det är aldrig okej att uttrycka sig nedvärderande om någon, säger social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson angående Liberalernas öppna brev om slitningarna inom ÅMHM:s styrelse.

Liberalerna skriver att det är främmande att en styrelseordförande ”förolämpar och hånar styrelseledamöter med en avvikande åsikt”.

Det var i en intervju med Ålands Radio i förra veckan som styrelseordförande Marcus Måtar bland annat kallade oppositionens ledamöter för ”nickedockor och gummistämplar”.

-Vi har inlett en process och ser hur vi ska kunna lösa de här problemen och vi har utarbetat en åtgärdsplan, säger Annette Holmberg-Jansson.

Styrelseordförande Marcus Måtar tillbakavisar Liberalernas kritik som politiskt spel, men säger samtidigt att han har förståelse för att man kan anse att han uttryckt sig hårt.

-Jag vet att jag ibland lägger orden så att de blir onödigt hårda, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »