Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 mars, 2021 - 19:54Uppdaterad: onsdag, 10 mars, 2021 - 07:55

Lib uppmanar LR att ta sitt ansvar kring ÅMHM

Liberalerna uppmanar landskapsregeringen, ministern som är ansvarig Annika Holmberg-Jansson och lantådet Veronica Thörnroos att ta sitt politiska ansvar och agera.

Detta skriver partiet i ett pressmeddelande gällande situationen på Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM).

Pressmeddelandet förmedlar att den den politiska ledningen av ÅMHM för närvarande verkar “fullständigt dysfunktionell”. Det drabbar både verksamhet och personal och är illavarslande med tanke på myndighetens viktiga uppdrag att idka tillsyn, ge tillstånd och service till näringslivet.

Liberalerna skriver i pressmeddelandet att det hör till demokratin att det finns olika politiska åsikter i en styrelse. Men att det är helt nytt, och för liberalerna fullständigt främmande, att styrelsens ordförande förolämpar och hånar styrelseledamöter med avvikande åsikter. Liberalerna frågar sig om landskapsregeringen anser att det är på det här viset politiken och det offentliga Åland ska skötas och tar samtidigt avstånd från ett dylikt förfarande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »