Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 mars, 2021 - 13:43Uppdaterad: tisdag, 9 mars, 2021 - 14:09

LR kritisk till utökade restaurangrestriktioner

Landskapsregeringen är kritisk till mer omfattande restaurangrestriktioner än vad som redan anges i handlingsplanen för spridningsfasen efter den 28 mars. Det skriver man i ett utlåtande till Social- och hälsovårdsministeriet.

– Det finns inte ett enda bekräftat smittfall kopplat till förplägnadsrörelser på Åland trots en betydligt högre smittspridning på Åland de senaste veckorna jämfört med tidigare under pandemin. En begränsning av serveringstider för alkoholdrycker och öppettider till klockan 17.00 respektive 18.00 vore därför en oproportionerligt stor inskränkning i näringsrätten och innebär en avsevärd skillnad jämfört med de begränsningar som hittills har tillämpats i epidemins spridningsfas, skriver man.

Landskapet skriver också att ministeriet utreder begränsningar i artistuppträdanden, men menar att det redan regleras i besluten om offentliga tillställningar och sammankomster. Att i en ny förordning reglera den saken på riksnivå är onödigt, menar man.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »