Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 januari, 2021 - 17:17
  • Pafs vd Christer Fahlstedt säger att ett gediget arbete ligger bakom den nya lotterilagen. Foto: Marika Kvarnström

Grundläggande problemet inte löst enligt Paf

- Det är en bra produkt. Man har haft tid på sig och gjort ett gediget arbete, säger Christer Fahlstedt som är vd på Paf angående den nya lotterilagen i riket som är ute på remiss till början av februari.

Det nya förslaget innebär att man svartlistar utländska spelbolag som marknadsför sig i riket i stället för en geoblockering som är ett annat förslag som diskuterats.

Fahlstedt säger att det grundläggande problemet med att Veikkaus inte genererar tillräckligt mycket pengar åt förmånstagarna får lite draghjälp med detta lagförslag, men att det är inte löst. Det kommer först att försvinna när det blir en reglering av onlinespelandet i Finland och Veikkaus har samma möjligheter som alla andra.
- Det finns bara ett land i EU som inte har en sådan lösning och det är Finland. Vi är inte där ännu, men vi hamnar där om ett par år, säger Christer Fahlstedt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »