Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 oktober, 2010 - 07:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Yrkeschaufförer måste fortbilda sig

Nästa vecka inleds fortbildning för busschaufförer som vill fortsätta i yrket - och i januari börjar yrkesskolan med grundläggande utbildning som krävs för den som vill bli yrkeschaufför. I bägge fallen handlar det om obligatorisk utbildning för personer som redan har körkort. Fortbildningen arrangeras av handelskammaren i samarbete med trafikskolorna. -Genom att delta i fem utbildningsdagar erhålls ett yrkeskompetensbevis som gäller i fem år, berättar ombudsman Dan Andersson.Yrkesskolans grundläggande utbildning gäller personer som nu tar lastbilskörkort och planerar att jobba med yrkesmässig trafik. Enligt rektor Lars Selander gäller den inte bara skolans elever utan vem som helst som är intresserad kan söka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »